Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor vrouwen die wel willen, maar niet dóen.

Zelluf doen

ask-2341784_1920

Deze tekst hoor ik dagelijks. Megan is 3. Megan wil alles zelf doen. En Megan heeft een eigen willetje (geen idee van wie ze dat heeft ? ). Heel handig als mevrouw eerst weigert haar bed uit te komen en er tijdens het ochtendspitsuur bij ons 6 man van A naar diverse B’s moeten komen -en ook nog op tijd alsjeblieft dankjewel- en dat madam dan alles zelluf wil doen.

Geen grap, ze presteerde het van de week om de kleren die ik haar al aan had gedaan weer vrolijk uit te trekken, om opnieuw weer aan te trekken want ze wilde het zelluf doen. Ik kan er nu om lachen maar ik geef toe, ik had toen op dat moment een kleine wegtrekker. Het leuke is, kort daarna kwam ze naar me toe: “Mama, wil jij het knoopje doen want dat lukt niet”.

Hoe gaaf is dat! Even los van het feit dat de timing uiterst belabberd was, ze wil het zelf doen, laten zien en proberen wat ze kan en wat niet en als het alleen niet lukt, vraagt ze om hulp! Dat is toch super?

Zó moeilijk als je eenmaal volwassen bent. Hulp vragen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat is bij mij soms nog wel een dingetje. Laatst nog. Ik kreeg een belletje van school of ik Levi op kon komen halen want meneer had een gat in zijn hoofd en moest dus even naar de dokter. Alleen dat ‘even’ tikte de halve middag weg en ik moest inmiddels eigenlijk alweer op het schoolplein staan om mijn andere muppets op te halen. Alleen zaten wij nog steeds vrolijk in de wachtkamer te wachten. Probleem dus. Ik had hulptroepen nodig. Nu heb ik de liefste buren ooit, en vonden ze het hélemaal geen probleem, maar voor mij was het toch best een dingetje. Dat is toch eigenlijk belachelijk?

Ik ben er beter in geworden hoor, maar ik sta zóveel liever aan de andere kant. En ik zie het overal om me heen. Iemand anders helpen met iets, tuurlijk! Geen probleem. Graag zelfs! (Ik heb er niet voor niets mijn werk van gemaakt ?) Maar hulp vrágen… Alsof het een vies woord is, of een of andere manier van falen ofzo, je voelt je bezwaard. Maar serieus, met een beetje hulp kunnen zoveel meer dingen zoveel makkelijker. En er kán dan zoveel meer. Waarom zou je het allemaal zelf moeten doen, zelf moeten kunnen? Dat is toch een maf idee?

Zonder dat je het vaak doorhebt creëer je in je hoofd problemen en beren op de weg die er eigenlijk helemaal niet zijn. Maak het jezelf niet zo moeilijk!

Dus: Durf te vragen

 

Het kan ook anders

Geniet!

Make it Happen

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top