Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor vrouwen die wel willen, maar niet dóen.

Staat jouw hoofd ook weleens uit?

Staat jouw hoofd ook weleens uit?

“Ik zou mijn hoofd weleens uit willen kunnen zetten” zei Marieke een keer tegen me in een gesprek. En ze was niet de eerste die dat tegen me zei.

Eerlijk is eerlijk. Als je werkt en je bent moeder gaat het leven er over het algemeen niet heel erg mindful aan toe. ? Je denkt voor het hele gezin. De wie, wat, waar, hoe, en hoe laat en nog wat meer.

Zeker zo nu aan het einde van het schooljaar komen er meestal nog -soms ook erg last minute- allerlei dingen bij; wanneer stopt welke sport?, wat gaat wel of niet door?, nog een ouderavondje hier, nog een juffen-bedankt-dingetje daar….

Om alles een beetje soepel te laten verlopen moét je wel vooruit denken en plannen en overal rekening mee houden en staat je hoofd dus nooit uit.

Ironisch genoeg hebben de kinderen straks vakantie maar dat betekent niet dat jouw hoofd ook even uit staat. Want stel je gaat ook lekker weg deze vakantie, dan moet daar ook van alles voor gepland geregeld en voorbereid worden.

Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te weten dat altijd maar ‘aan’ staan niet goed voor je is. Je moet ook weleens even ‘uit’.

Wat doe jij om je jezelf, je hoofd even uit te zetten?

Mijn hoofd gaat heerlijk op ‘slaapstand’ als ik ga sporten. Heerlijk. Me even in het zweet fietsen of op de crosstrainer terwijl ik alleen maar hoef te bewegen. Misschien zelfs nog even lekker een of andere serie erbij ofzo en PLOEP mijn hoofd staat ‘uit’.

Dan nog even in de apparaten hangen, waar ik hooguit even een gewichtje of zitting moet aanpassen, maar hé, daar hoef ik niet over na te denken want dat vertelt dat apparaat me gewoon. ? Ik hoef zelfs niet eens een paar keer tot 15 te tellen, dat doet dat ding ook voor me. Luxe!

Mijn hoofd is dan uit. Heerlijk!

En nodig.

Geloof me, je knapt er niet van op als je altijd maar ‘aan’ staat. Dat houd je ook niet vol. En waarom zou je?!

Want juist als je alleen maar bezig bent met wat er moet gebeuren, wat er moet worden geregeld en wat er komen gaat, gaat de tijd zo verrekte snel. Omdat je steeds met je hoofd al ergens bent wat nu nog niet is, gaat het nu aan je voorbij. En dan vliegt de tijd.

Dus tipje: zet je hoofd eens uit en je krijgt er tijd bij!

Voor mij is het sporten, maar wat werkt voor jou? Laat het weten! Wie weet is het een briljante tip waar een ander weer wat aan heeft ?

 

Heb lief, heb lol, heb leven

Geniet!

Make it Happen

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top