Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor vrouwen die wel willen, maar niet dóen.

Nu ga ik het doen

niet langer wachten maar gaan voor wat je wilt

Je weet dat het moet gebeuren. Sterker nog, je wilt het ook graag. Maar je stelt het maar uit.

Ken je dat?

En het maakt niet uit of dat nou iets is voor thuis, voor werk of voor jezelf. Ik noem even een zolder opruimen, stukken doorlezen, een belletje plegen naar die of die, whatever. We kennen het allemaal wel. Op de grote stapel “dat moet nog, dat wil ik nog doen”. De enige reden dat zoiets op die stapel terecht komt, is omdat er geen must is. Geen tijdsdruk, geen consequenties, het kan altijd nog. En tja, dan gaan andere dingen eerst.

Het goede nieuws is, ik heb binnen een paar weken de zolder opgeruimd. Want ik heb zojuist tegen een vriendin gezegd dat ze prima bij ons kan crashen met het gezin als hun vloer geëgaliseerd wordt en zij dus even het huis niet in kunnen.

En dat gaat me niet eens veel energie of mijn humeur kosten, want ik weet waar ik het voor doe en wanneer ik het echt klaar wil hebben. Het ‘moeten’ gevoel is er niet, er is een grote ‘wil’ en een deadline.

Dát is het hem!

Weten waar je het voor doet en vooral ook die beperkte tijd.

Maar de pest is, wij leven over het algemeen niet echt met het idee dat we maar beperkt de tijd hebben. Maar als je weet “dan en dan moet het klaar zijn, want…” dan ga je als een malle, dan blijft het niet liggen. Jij wacht niet met het in elkaar zetten van een presentatie tot ná de presentatie. Je koopt het verjaardagskado voor je kind niet ná de dag suprême. En ik leg mijn vrienden niet te slapen op een berg rotzooi. Je hebt een ‘deadline’. Dan heeft het prioriteit en dan ga je.

Is dat ‘doel’ er niet, tja….dan heeft het ook geen prioriteit. Zo zitten wij nu eenmaal in elkaar.

Het hoeft niet nu, dat komt wel, dan ga ik nog eens, als ik wat meer tijd heb dan….

Maar dat moment komt dus nooit. Echt niet. Als jij geen doel of datum stelt, gaat het niet gebeuren. Dus als er dingen zijn die je echt graag wilt, stel ze niet langer uit!! Je zit je kostbare tijd te verspillen!

Want je weet niet hoe lang je de tijd hebt. Het is een keer einde oefening. Je weet niet hoe lang of kort je nog hebt (en in welke gezondheid). En dat is maar goed ook, begrijp me niet verkeerd, maar als je zou weten welke tijd je nog rest….zouden je keuzes dan anders zijn? Zou je andere dingen doen? Andere prioriteiten hebben? Kom je dan wel in actie?

Dus wakker dat “nu kan het en nu ga ik het doen”-gevoel maar lekker aan. (Straks kan het niet meer)

Heb lief Heb lol Heb leven

Geniet!

Make it Happen

PS

Niet langer op de plank, maar in de maak: de video training Ont-Moeten. Binnenkort GRATIS te downloaden. Wil je een seintje zodat je m niet mist? Stuur me een mailtje of appje en dan zet ik je op de lijst. info@make-it-happen.nl  06-47810567

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top