Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor vrouwen die wel willen, maar niet dóen.

Het ‘graag-altijd-alles-in-een-keer-willen-kunnen-syndroom’

old-2416205_1920

Heb jij dat ook? Het “graag-alles-in-een-keer-willen-kunnen-syndroom”?

Zó niet handig! Want voordat je goed en wel begint, ben je al gestopt, want ja, je kunt het nog niet, of je weet nog niet precies hoe het eruit gaat zien of hoe het moet worden en tja, zolang je dat niet weet… Dus doe je maar niets.

Zonde!

Zo krijg je nooit wat voor elkaar.

Wat dat betreft zijn die vier muppets van mij weer een prachtige spiegel. Zo wilde Levi niet leren fietsen. “Als ik het kan dan ga ik het wel doen” waren zijn letterlijke woorden. Dat heeft hij niet van een vreemde. (Sorry jongen ?) En ik hoorde mezelf zeggen: “Ja maar Levi, zo werkt het niet. Ik kon ook niet in een keer fietsen, niemand, dat leer je door te oefenen en dan word je steeds een beetje beter en dan kun je het. Als je niets doet en alleen maar wacht verandert er niets. Dan kun je niet opeens fietsen. Dat leer je door het te proberen.”

Hmm. Tegen wie had ik het eigenlijk. Natuurlijk tegen mijn zoontje, maar ook tegen mezelf. Want ik ben net zo’n knurft. Ik wil het ook zo vaak allemaal al kunnen voordat ik het ga doen.

Zo wilde ik vroeger eigenlijk wel heel graag op basketbal, maar ja, iedereen die daar op zit kan het al goed, en ik nog niet (dus nooit op basketbal gegaan).

En als mijn saxofoonleraar van vroeger dit zou lezen, schiet hij vast en zeker in de lach. Hoe vaak ik wel niet bij één verkeerd nootje of dingetje in een stuk meteen maar stopte (tja, want nu was het mislukt, helaas, jammer dan, verprutst, balen). Ik weet nog dat hij tegen me zei: ‘Relax Door, je komt hier om te leren, niet om het al te kunnen’ – Wijze woorden Halbe, duurde even voordat ze écht tot me doordrongen ?-

Maar jeetje mina, hoeveel leuker is het wel niet als je een beetje liever bent voor jezelf. Als je mag ‘leren’ van jezelf, als het niet in een keer goed hoeft te zijn, als je het niet allemaal precies al weet. Gun het jezelf om iets te proberen, om iets nieuws te doen, om weer wat te ontdekken over jezelf. Dat voelt zo heerlijk!

Wachten brengt je nergens.

 

Niet langer op de handrem maar ga voor wat je wilt.

Geniet!

Make it Happen
PS

Levi kan inmiddels een beetje fietsen hoor ?

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top