Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor vrouwen die wel willen, maar niet dóen.

Geen besef van tijd

tijd

Kinderen hebben geen besef van tijd.

Ga maar na. Als ik zelf terug denk aan 19noach toen ik zelf nog kind was ?, was ik voor mijn gevoel úren met de Playmobiel, hele dagen met de Barbies, en waren tussen-de-middag-partijtjes ook echt hele feesten. Stond ik hele middagen lekker mijn moeder te helpen in de keuken. Was ik met een verjaardag uren en uren aan het spelen met mijn nichtjes, lag ik uren wakker in mijn bed…

Kwartieren voelden als uren, uren voelden als een dag. Er was geen tijd, er was geen klok. HEERLIJK!

Wanneer heb jij voor het laatst jezelf volkomen verloren in iets leuks en was je even helemaal de tijd kwijt?

Dat is zó lekker.

Maar als je werkt en als je moeder bent, leef je constant op de klok. “Hoe laat is het?” is zelfs serieus een factor of iets wel of niet gaat gebeuren!

Het begint al met zo’n heerlijk nieuw minimensje. “Hoe laat was de vorige voeding? Oké, dan heb ik nog zolang en kan ik …. Is het al fruittijd, lunchtijd, slaaptijd, whatever”. Dan ga je na je verlof weer aan de slag en dan is het helemáál klok-minded-business! “Hoe laat zet ik de wekker, hoe lang hebben we nodig om…, zo laat moeten we de deur uit, zijn we zo laat op de opvang, dan red ik het om op tijd op werk te zijn. Hoe laat is het? (Moet ik al kolven, ook zo eentje) Hoe lang duurt deze vergadering nog? Als er file staat hoe lang doe ik er dan over om bij de opvang te zijn? Hoe laat zijn we thuis? Wat zullen we eten? Hmm, dat duurt misschien te lang, beter iets anders want anders liggen ze zo laat op bed. Jongens eet eens door want het is al x uur. Schiet eens op, want we moeten.. Nu is het echt stil want het is al laat…”. En de volgende dag dat hele circus weer opnieuw.

Serieus, ik word al moe als ik dit nu zo opschrijf. Maar laten we wel wezen, dat is meestal wel hoe het gaat als je kinderen hebt. Continue die klok. Dikke stress want alles moet op tijd.

En dan daar ergens naast, tussenin, ook graag alsjeblieft dankjewel nog een beetje tijd voor jezelf. (misschien wel handig als je ook af en toe je batterij weer even op kunt laden)

Lukt jou dat?

Leef jij volledig het schema van je werk en je gezin? Of doe jij ook weleens lekker wat jij wilt. In alle rust, zonder blik op de klok.

 

Het kan ook anders.

Geniet!

Make it Happen

 

 

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top