Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor vrouwen die wel willen, maar niet dóen.

Doe jij ook weleens niks?

niks doen

Ik moest er van de week opeens weer aan denken. “Doe jij ook weleens niks?” Dat vroeg iemand mij, ik denk inmiddels een jaar, misschien anderhalf geleden. Als ik heel eerlijk ben dacht ik meteen “Niks, wat bedoel je met niks?” Dus ik zei: “Gewoon even zitten met een tijdschrift of boek, bedoel je.” “Nee, ook dat niet. Gewoon even helemaal niks” was het antwoord.

Betrapt.

Ik dacht er even over na, maar eerlijk gezegd kon ik het me niet herinneren. Volgens mij ben ik altijd wel wat aan het doen.

En ik betrapte mezelf ook op de gedachte: “(Mijn) tijd is veel te kostbaar om niets te doen.”

Maar weet je, als je niets doet, betekent het niet dat er niks gebeurt. Integendeel!  Als je niets doet, gebeurt er juist ontzettend veel! Als je niets doet, krijgen je gedachten even de ruimte. Sterker nog, dan kun je eindelijk weer eens de stemmen in je hoofd horen (in de gezonde zin van het woord dan hè ?). Kun je je eigen gedachten weer eens verstaan.

Hoe heerlijk is dat!

Het punt is alleen, we gunnen het onszelf zo weinig!

Gewoon even niets

Gewoon even stilstaan

Gewoon even jij en je gedachten.

Is ook typisch voor vrouwen hoor (ja, het is vreselijk, maar we doen het zelf). Ik las pas over een onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen “extra” vrije tijd meteen gaan opvullen met nuttige dingen. Terwijl mannen dan eerder iets leuks gaan doen.

Juist ja. Betrap jezelf maar even.

Dus dan hebben we extra tijd…besteden we het nóg niet aan onszelf. (Vind je het gek dat je moe bent?!) Ik zeg: leerpuntje.

Dat kan dus ook anders.

Doe eens wat liever voor jezelf! Gun jezelf eens RUST.

Vanuit rust komen mooie dingen. Vanuit rust kun je weer eens je eigen gedachten verstaan. Vanuit rust kun je weer verder, de goede kant op, een kant die jij wilt.

Ik ken het hoor. Het voelt een beetje als spijbelen ofzo. Ik heb het ook moeten leren (en ga nog steeds weleens de fout in). Maar geloof me, van alleen maar dingen MOETEN, daar word je niet blij van (sterker nog, dat breekt je een keer op). En genieten is gewoon veel leuker, geloof me ?.

Daarom…

Binnenkort: de gratis 5-daagse videotraining ONT-MOETEN

Even stilstaan bij jezelf. Bij wat je moet, bij wat je wilt en hoe het anders kan.

Meld je nu alvast aan, dan ben je een van de eerste die hem ontvangt!

Gun het jezelf.

Heb lief, heb lol, heb leven!

Geniet

Make it Happen

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top